rygg.jpg

OM OSS

 
jens2.jpg

PRESENTATION AV JENS

Presentation Jens

Tog sjukgymnastexamen från Luleå Universitet 2011. Har högsta examen inom Ortopedisk Medicin international (www.ominorden.com) som innebär specialistkompetens inom behandling av skador i muskler och skelett. Har certifierat mig som CSPT (Certified Sports Physiotherapist) via sjukgymnastförbundet samt läst idrottsmedicin för läkare på avancerad nivå på Umeå Universitet. Har ansvarat för rehabilitering inom flertalet idrottsföreningar genom åren ffa inom ishockey och fotboll. Har tidigare även tre års erfarenhet som ergonom inom företagshälsovård samt akupunktursutbildning. Har en idrottslig bakgrund ffa inom ishockey och fotboll.

joakim.jpg

PRESENTATION JOAKIM

Har grundutbildning från både USA och Karolinska Institutet, arbetat som sjukgymnast sedan 2006 där jag mina första sex år arbetade på en privat klinik i Stockholm. Har vidareutbildning inom bl.a idrottsmedicin, Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT), Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) och akupunktur. Magisterutbildning i klinisk medicinsk vetenskap. Har varit aktiv inom idrott hela livet och tidigare spelat tennis på elitnivå.


Sjukgymnasterna på SportsClinic har en specialiserad kompetens för undersökning/behandling av besvär från rörelseapparaten och har ett gediget intresse för idrott och rörelse. Det innebär att, om du har besvär från t ex knä, fot, axel, rygg eller nacke så har du kommit rätt. Är du dessutom beredd att ta ett eget ansvar för din behandling så är du definitivt på rätt plats. I vårt behandlingskoncept ingår alltid träning, allt från enkla övningar att utföra hemma till en fullständig rehabilitering på klinikens gym. Vid första besöket görs en grundlig undersökning av dina besvär. Utifrån de fynd som framkommit i undersökningen påbörjas rehabilitering som kompletteras med manuell behandling efter behov. Vår strävan är alltid att få tillbaka patienten till sin aktivitet eller vardag så fort som möjligt.

Bland den kompetens som finns hos sjukgymnasterna på SportsClinic kan nämnas idrottsmedicin, CSPT, ortopedisk manuell terapi (OMT), Ortopedisk Medicin international (OMI), Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT), akupunktur och medicinsk träningsterapi (MTT).